Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bencsy Kadosa Sándor

2018.06.04

2b1790d3-c6be-4b20-b0c3-bd2b30837b58.jpegBencsy Kadosa 

 

1994-ben született Budapesten. 

A XIII. kerületi Számítástechnikai  Általános Iskolában kezdte tanulmányait, majd  a közelebbi Csata utcai Általános Iskolában folytatta.  

Orvosi pályára készül, gimnázium után elvégzett egy szakápolói iskolát is, jelenleg sürgősségi osztályon dolgozik Budapesten. 

Több magyarországi sorozatban is feltűnt már, volt műsorvezetői meghívott (Éden Éjjel - 2015-ben)  Éjjel-Nappal Budapestben szöveges szereppel, Kapsz Egy fülest! című humoros műsorban a Humor+ műsorán (epizód erejéig), 

 

Egy alkalommal véletlenül a világhíradóba  is bekerült, amikor 2016-ban a budapesti körúti robbantás környékén járt, és riportot készített Vele a Reuters és az Associated Press is.

,, Furcsán hangzik még számomra is, de azért  ide szoktam sorolni ezt is, hiszen csak vállaltam nevemet, arcomat újságban, tévében, mint utóbb kiderült, az egész világ előtt.... Egészen véletlen eset történt anno, barátaimmal való találkozás után a Király utcától nem messze egy elég furcsa, hatalmas durranás szerű zajt hallottam, egyből vészharang kondult meg bennem, mi van, ha robbantás volt, és éppen egy terrortámadás zajlik Városunk ellen?” - emlékezett vissza a félelem érzelmeit keltő eseményre Kadosa - “El is indultam volna haza, de közben hallottam másoktól is, hatalmas probléma van, valóban robbanás volt, és nem is tudtuk akkor még  az okát, és az okozót sem. Másra nem tudtam gondolni, biztos, hogy köze van az előző hónapokban Európa több városában történt terrorcselekményekhez. Visszaérkezésem után beszélgetésen alatt hamar kiderült a körülöttünk lévőknek is,  nem messze voltam az eseménytől, hallottam a pillanatot, azonnal interjúra kértek a helyi - és nemzetközi hírügynökségek is, amit természetesen vállaltam, leginkább felhábrorodásom okán, hogy félelemben kell élnünk. Arra nem számítottam, hogy vagy 40 ország hírei közé be fog kerülni, kellemes meglepetésként ért másnap, hogy ennyien figyelnek Ránk.”